4 hodnocení

Brazílie Carmo Da Mata 250g

Hodí se na espresso i na filtr. My ji máme raději na filtr. Chuť je sladká po rozinkách máčených v rumu, v závěru je pak cítit lehká vůně švestky a čokolády. Káva má mírnou kyselost a skvělou dochuť. Na espressu chutná čokoládově s dochutí po kakau. 

Skladem
Kód: 408
375 Kč 150 Kč / 100 g
Kategorie: Káva
Hmotnost: 0.25 kg

Minas Gerais má jedny z nejvyšších hor v jihovýchodní Brazílii, které poskytují ideální nadmořskou výšku pro pěstování kávy. V tomto regionu, konkrétně ve městě Carmo da Mata, se nachází společnost Fazenda Vila Boa, kterou provozuje Monica Borges s manželem. Farma leží v nadmořské výšce od 900 do 1 200 m n. m. a má rozlohu 382 hektarů.


Kromě produkce vysoce kvalitní kávy dbá Monica také na ochranu životního prostředí. Díky tomu je Fazenda Vila Boa jednou z prvních místních farem, které úspěšně získaly certifikát uhlíkové neutrality. Iniciativa farmy stát se uhlíkově neutrální vycházela ze studie o dopadu pěstování kávy na změnu klimatu a farma tohoto cíle dosáhla zavedením iniciativ, jako jsou například rozestupy mezi rostlinami a výsadba původních lesů. Díky tomu se farma stala nejen uhlíkově neutrální, ale také zvýšila svou produkci.


Tato přírodní káva prošla fermentací v sudech. Po selektivní sklizni červených zralých třešní se tyto třešně umístí do dubových sudů, kde několik dní fermentují bez přístupu kyslíku. Po procesu fermentace jsou třešně položeny na terasy, kde se suší na slunci. Výsledkem je šálek s příchutí rumových hrozinek, švestek a 80% čokolády, doplněný octovou a citronovou kyselinou spolu s plným, krémovým tělem.

 

ZPRACOVÁNÍ naturální fermentace
REGION Minas Gerais
ODRŮDA Caturra a Catuai
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 900-1200 m.n.m