Tuto speciální kávu jsme hledali a vybírali více než rok. Seznámili jsme se mnoha pražírnami, pražiči, technologiemi a úvahami ohledně toho jak by káva měla chutnat.
To jediné co mě a celý sirupový tým zajímalo bylo, aby měla káva jemnou chuť. Chtěl jsme se vyhnout příšerně acidním kávám (acidita=kyselost), ale také jsem nechtěl nic spáleného na "uhel" s vystupující mastnotou na povrchu zrna.
Spolu s kolegy jsme chtěli příjemnou jemnou chuť které nelze odolat. Mým cílem bylo, aby jste se na konci každého šálku těšili na ten další. Hledal jsem sametovou chuť mléčné čokolády a sladkost zralého ovoce. Myslím, že se nám to povedlo skvěle.
Naturální zpracování
Střední odstín pražení
Mírná acidita
Přeji krásný kávový zážitek i Vám,
Vladimír
Brazílie Mantiqueira 60%
Zpracování naturální
Odrůda yellow bourbon
Nadmořská výška 1100 - 1300 m.n.m.
Region Serra da Mantiqueira
Město Carco de Minas
Brazílie Sul de Minas 40%
Zpracování naturální
Odrůda bourbon
Nadmořská výška 750 - 1100 m.n.m.
Region Sul de Minas
Distributor: Produkty Vladimír s.r.o., Dolní Nerestce 16, 39804 Čimelice
Praženo v ČR