4 hodnocení

Etiopie Shantawene 250g

Ideální na filtr. Tato káva je opravdový skvost. Překvapivá chuť broskví, pomeranče a květin. Doporučujeme přípravu na V60 nebo Aeropress. Káva je v chuti plná, šťavnatá a téměř džusová. Obzvláště když vychladne tak připomíná spíše ovocnou šťávu. Pokud by jste se rozhodli připravit ji na espresso tak předem varujeme, že to bude pořádná ovocná jízda. 

Na dotaz
Kód: 407
385 Kč 154 Kč / 100 g
Kategorie: Káva
Hmotnost: 0.25 kg

V roce 2006 založili bratři Asefa a Mulugeta Dukamovi v Etiopii společnost Daye Bensa, která se zabývá pěstováním a vývozem kávy. Daye Bensa vlastní v oblastech Shantawene, Bombe a Keramo 15 zpracovatelských stanic, kam dodávají kávu všichni farmáři z okolí a jsou za ni spravedlivě odměňování.

Tento konkrétní anaerobně zpracovaný lot pochází ze zpracovatelské stanice ve vesnici Shantawene, kam dodávají své třešně farmáři z okolních oblastí pěstující kávu v nadmořské výšce 1990 až 2 190 metrů.

Daye Bensa každý rok pořádá Den pěstitelů. Téměř 1 000 farmářů se schází, aby oslavili svou úrodu a obdrželi druhé platby za své příspěvky kávových třešní. Společnost Daye Bensa vždy odmění tři nejlepší farmáře z každé ze tří vesnic certifikáty a peněžními cenami, čímž je odměňuje za dodávku vysoce kvalitních třešní. Do budoucna Daye Benesa doufá, že bude spolupracovat s více farmáři, že bude podporovat zejména ženy a že bude spolupracovat s univerzitou v Hawasse, aby pomohla studentům provádět výzkum zaměřený na zlepšení kvality kávy.

 

ZPRACOVÁNÍ anaerobní
REGION Sidamo
ODRŮDA Heirloom
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 1990 - 2190 m.n.m