Etiopie Shantawene 250g
Ideální na filtr. Tato káva je opravdový skvost. Překvapivá chuť broskví, pomeranče a květin. Doporučujeme přípravu na V60 nebo Aeropress. Káva je v chuti plná, šťavnatá a téměř džusová. Obzvláště když vychladne tak připomíná spíše ovocnou šťávu. Pokud by jste se rozhodli připravit ji na espresso tak předem varujeme, že to bude pořádná ovocná jízda.
Kategorie: | Káva |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
V roce 2006 založili bratři Asefa a Mulugeta Dukamovi v Etiopii společnost Daye Bensa, která se zabývá pěstováním a vývozem kávy. Daye Bensa vlastní v oblastech Shantawene, Bombe a Keramo 15 zpracovatelských stanic, kam dodávají kávu všichni farmáři z okolí a jsou za ni spravedlivě odměňování.
Tento konkrétní anaerobně zpracovaný lot pochází ze zpracovatelské stanice ve vesnici Shantawene, kam dodávají své třešně farmáři z okolních oblastí pěstující kávu v nadmořské výšce 1990 až 2 190 metrů.
Daye Bensa každý rok pořádá Den pěstitelů. Téměř 1 000 farmářů se schází, aby oslavili svou úrodu a obdrželi druhé platby za své příspěvky kávových třešní. Společnost Daye Bensa vždy odmění tři nejlepší farmáře z každé ze tří vesnic certifikáty a peněžními cenami, čímž je odměňuje za dodávku vysoce kvalitních třešní. Do budoucna Daye Benesa doufá, že bude spolupracovat s více farmáři, že bude podporovat zejména ženy a že bude spolupracovat s univerzitou v Hawasse, aby pomohla studentům provádět výzkum zaměřený na zlepšení kvality kávy.
ZPRACOVÁNÍ anaerobní
REGION Sidamo
ODRŮDA Heirloom
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 1990 - 2190 m.n.m